U kunt bij mij terecht voor psychologische hulp in de vorm van gesprekken, behandeling en/of diagnostiek.
Bent u op zoek naar psychologische hulp dan kunt u direct contact met mij opnemen of dit eerst met uw huisarts bespreken.
Vanuit uw basisverzekering worden 8 behandelingen vergoed. Hierbij betaalt u kleine eigen bijdrage van 10 euro per behandeling. Als u beschikt over een aanvullende zorgverzekering kan het zijn dat u hiernaast meer behandelingen en/of de eigen bijdrage vergoed krijgt.
Werkwijze
Nadat u zich per telefoon, e-mail of contactformulier hebt aangemeld, volgt een eerste oriënterend gesprek.
• Aan de hand van een intakegesprek wordt een inschatting gemaakt van uw klachten/problemen en uw hulpvraag. Daarbij komen uw gezondheidstoestand, leefsituatie, relaties en gezin van herkomst aan de orde. U op uw beurt kunt tijdens dit gesprek ervaren of het 'klikt'.
• In onderling overleg wordt vervolgens besloten of we overgaan tot vervolggesprekken. U vertelt daarin wat u op dat moment bezighoudt en samen met u wordt er gezocht naar de reden waarom u vastloopt en hoe het anders zou kunnen. Het is daarbij niet de bedoeling dat ik uw problemen oplos, maar dat ik u zodanig help dat u zelf uw problemen kunt oplossen.
Hoeveel gesprekken u nodig heeft hangt af van de aard en de ernst van de problemen, van uw inzet en van wat u met de hulpverlening wilt bereiken.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode waarmee herinneringen aan schokkende of krenkende ervaringen verwerkt kunnen worden. EMDR wordt in de behandeling ingezet wanneer blijkt dat de herinneringen in het heden nog nare effecten geven. Denken aan de gebeurtenis roept nog steeds een emotionele reactie op. Een groot deel van de getroffenen verwerken een schokkende of nare gebeurtenis op eigen kracht. Wanneer een nare gebeurtenis niet of niet goed verwerkt wordt, blijft iemand echter (te lang) met klachten rondlopen.
Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT)
Het centrale begrip in de Mindfulness Based (of: Aandachtgerichte) Cognitieve Therapie is een uit de Boeddhistische traditie afkomstige vorm van meditatie en betekent letterlijk: De dingen zien zoals ze werkelijk zijn.
Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Trance is een heel natuurlijk verschijnsel dat automatisch optreedt als