Siemerink-Moos Psychologie, een psychologiepraktijk voor Traumatherapie en Cognitieve Gedragstherapie in Oldenzaal waar u terecht kunt voor diagnostiek en behandeling bij (traumagerelateerde) psychische klachten.
Antje Siemerink-Moos, Psycholoog NIP, Cognitief Gedragstherapeut, EMDR-therapeut en
MBCT-therapeut woont sinds 25 jaar in Oldenzaal.
Voor en tijdens haar opleiding tot psycholoog was zij vele jaren werkzaam als (psychiatrisch) verpleegkundige in Duitsland, Tanzania (oost Afrika), Curaçao en Nederland.
Tot het opstarten van haar eigen praktijk werkte ze als psycholoog o.a. in de verslavingszorg en als freelancer bij Visie, praktijk voor Cognitieve Gedragstherapie en EMDR te Deventer.
Naast haar praktijk is zij ook werkzaam als freelancer bij een collega-praktijk.
Geïnspireerd door haar cliënten en de positieve resultaten behaald door behandeling met EMDR en Cognitieve Gedragstherapie, specialiseert zij zich in de behandeling van traumagerelateerde problematiek in het algemeen en in het bijzonder bij (seksueel) mishandelde vrouwen.
Cognitieve gedragstherapie (CGT)
Van geen andere soort psychotherapie is de werkzaamheid zo goed wetenschappelijk onderzocht als die van cognitieve gedragstherapie. De resultaten van cognitieve gedragstherapie blijken over het algemeen behoorlijk positief te zijn. Zo'n zeventig tot tachtig procent van de cliënten die de behandeling afmaakt heeft baat bij cognitieve gedragstherapie. De mate van succes daarbij, hangt enigszins af van de problematiek waarvoor men wordt behandeld. Cognitieve gedragstherapie werkt het beste bij verschillende angstklachten, bij depressies die nog niet al te lang bestaan en bij een aantal seksuele problemen. Positieve behandelingsresultaten worden over het algemeen wat minder snel verkregen bij sommige eetstoornissen en bij verregaande persoonlijkheidsproblematiek.
Cognitieve gedragstherapie kan zowel de manier van denken en interpreteren van de cliënt beïnvloeden, als diens manier van doen en laten. Soms ligt de nadruk meer op denken, soms meer op doen en laten. In andere gevallen werkt men gelijktijdig met beide aspecten.
Een cognitief gedragstherapeut is met name geïnteresseerd in de wijze waarop de cliënt zich in moeilijke situaties gedraagt. Daar vraagt hij meestal uitvoerig naar. Hij wil ook graag weten hoe de cliënt over dergelijke moeilijke situaties denkt. De cognitief gedragstherapeut zal betrekkelijk kort stilstaan bij de jeugdervaringen van de cliënt.