Apanta-ggz in Veldhoven biedt therapie voor zowel jeugd als volwassenen voor psychische problemen en klachten. Apanta helpt u om uw problemen écht aan te pakken. Zodat u weer beter functioneert en verder kunt met uw leven.
U kunt bij ons terecht voor tal van psychische klachten en problemen. Apanta is gespecialiseerd in:
depressies en andere stemmingsproblematiek;
angst- en paniekklachten;
persoonlijkheidsproblematiek;
autisme en hiermee samenhangende problemen;
eetproblematiek.
Een behandeling bij Apanta is een confrontatie met uzelf. In een veilige omgeving onderzoekt u wie u bent en u ontdekt nieuwe perspectieven. De behandeling is individueel, in een groep of samen met uw partner of gezin. Welke vorm het meest geschikt is, hangt af van de aard van uw probleem en van het doel van de therapie.
We werken vanuit de ‘stepped-care’-gedachte: kort als het kan, lang als het nodig is. Behandelingen kunnen individueel of in een groep plaatsvinden.
Eerstelijnszorg
Voor snelle hulp bij lichte psychische klachten is er Apanta-direct, onze eerstelijnspraktijk. Binnen de eerste lijn wordt kortdurende, klachtgerichte hulp geboden zonder wachttijden.
Voor kinderen en jeugd:
Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je terecht bij onze afdeling Kind en Jeugd. Dagelijks helpt Apanta-ggz helpt kinderen en jongeren die in de knoop zitten om er weer zo snel mogelijk bovenop te komen.
Hulp bij problemen
We kunnen je helpen bij allerlei soorten klachten. Misschien voel je je al langer ongelukkig of heb je het gevoel dat niemand je begrijpt. Ook kunnen we je helpen als je bang of verdrietig bent, slecht slaapt of eet. Het kan ook zijn dat je thuis of op school problemen hebt. De behandelaars van Apanta onderzoeken wat er met je aan de hand is.
Je kunt bij Apanta terecht wanneer je thuis, op school of in andere situaties moeilijkheden hebt. Bijvoorbeeld wanneer je:
• slecht slaapt of eet
• problemen hebt op school of thuis
• je somber, verdrietig of eenzaam voelt
• last hebt van stress, angst- of paniekaanvallen
• iets moeilijks hebt meegemaakt wat je blijft bezighouden
• last hebt van een ontwikkelingsstoornis of een identiteitsprobleem
• specifieke klachten hebt als ADHD of autisme